Scootmobiel Onderhoud

onderhoud-1Een goed onderhoud van uw scootmobiel is vanzelfsprekend en belangrijk voor de levensduur. Scootmobiel onderhoud is, net als bij een auto, werk voor specialisten. Uiteraard zijn er ook punten waar u zelf op kunt letten om zo lang mogelijk plezier van uw scootmobiel te hebben, en zorgeloos op weg kunt.

Door goed te letten op de onderstaande punten kunt u zelf al heel wat doen om zo lang mogelijk plezier van uw scootmobiel te hebben:

  • Controleer regelmatig uw bandenspanning; een te lage bandenspanning zorgt voor snellere slijtage van de banden en de actieradius van uw scootmobiel gaat hierdoor flink achteruit.
  • Maak uw scootmobiel regelmatig schoon met een vochtig doekje, eventueel een klein beetje schoonmaak of poetsmiddel (geen schurende middelen). En gebruik ook geen grote hoeveelheden water.
  • Stal uw scootmobiel altijd op een droge plek.
  • Controleer regelmatig op beschadigingen; kijk of alle kabels en stekkers nog goed vast zitten.
  • Neem bij het opladen van uw accu’s de voorschriften in acht; hoe beter uw laadgedrag, hoe langer uw scootmobiel accu’s meegaan.

Om uw scootmobiel in goede conditie te houden is periodiek onderhoud aan te raden. Bij de Scootmobielman wordt uw scootmobiel zowel mechanisch als elektrisch compleet nagekeken en draaiende delen worden opnieuw van smering voorzien.

U kunt bij de Scootmobielman ook een servicecontract afsluiten voor uw scootmobiel, zodat u geen omkijken meer heeft naar het onderhoud en dit dus altijd op tijd wordt uitgevoerd.

Uiteraard wordt de scootmobiel bij u thuis opgehaald en geretourneerd en krijgt u, indien nodig, een gratis leenmodel ter beschikking.

Zo weet u altijd dat u met een veilige, betrouwbare scootmobiel op weg kunt!

U kunt bij de Scootmobielman, naast het onderhoud van uw scootmobiel of opvouwbare scootmobiel, ook terecht voor het onderhoud van andere mobiliteitshulpmiddelen, zoals:

  • Rolstoelen
  • Elektrische rolstoelen
  • Rollators

Scootmobiel Aanpassingen

Een hulpmiddel sluit niet altijd meteen perfect aan bij uw wensen. Bij de Scootmobielman is dat geen probleem. Ons motto is dat voor ieder probleem of iedere wens, een passende oplossing te vinden is. Of het nu gaat om voetgas montage, een aangepaste armlegger, fixaties of de bediening verplaatsen; voor de Scootmobielman is dat allemaal mogelijk. Ook willen wij uiteraard graag meedenken met uw adviseur om tot een passende oplossing voor uw probleem of wens te komen.

Zit u met een specifiek probleem of een bepaalde wens? Neem dan gerust contact met ons op om samen naar een oplossing voor u te zoeken.